3.6.07

tak zase běhám




Ahoj milí čtenáři. Je to tady, po delší odmlce opět přispívám svojí troškou do mlýna. Radostně vám mohu oznámit, že jsem zdolal ve škole zkouškové období, které mělo za následek, že jsem nemohl či spíše nechtěl běhat. Měl jsem pocit, že každá minuta kterou se nebudu učit bude právě ta minuta, která mi pak bude scházet. Z tohoto důvodu jsem odmítal většinu nabídek ze strany Tučňáka i Kekeho. Ale 28.5.2007 ihned po složení zkoušky jsem utíkal domů, nasedl na kolo a vyrazil jsem vstříc slunnému létu a hlavně pročistit si hlavu. Nakonec z toho bylo krásných bez mála 54 km. Pak mě čekali pracovní povinnosti, ale s radostí jsem přijal zprávu od Wittyho, který mi sdělil, že absolvuje 12 hodinový běh ve Stromovce.

http://www.srichinmoyraces.org/cs/ultra/12h_Praha samozřejmě mi řekl, že tam rád uvidí i mě a to na 6 hodinovce, no to bych nebyl já abych nekývnul. Tak jo, tak jsem tedy přišel. No to jsem neodhadnul co mě čeká. Já věčný optimista, jsem zcela bez přípravy, vrhnul na takový závod. Ačkoli jsem ve Stromovce za celý svůj život nebyl, tak jsem trefil zcela v pohodě. A přestože jsem o Stromovce hodně slyšel, jsem jí velice nadšený, takový pražský Central park.

No ale k věci, dorazil jsem tedy 2.6. před 11.30 hod. Witty už od 07.00 hod. kroužil a vypadal naprosto v pohodě, okamžitě jsem uchopil do rukou fotoaparát, prošel trasu a fotil jsem ho ze všech možných i nemožných pozic. Pak se na místo začalo soustředit větší množství tragédů k absolvování 6 hod. běhu. Ve 13.00 hod. jsme vyrazili, bylo to super, zpočátku se kecalo, občerstvoval jsem se každé kolo, které měřilo 1.900 m, po pár kolech jsem nevěděl co už bych si dal, nabídka byla skutečně pestrá, různé tyčinky, sušenky, čokolády, rozinky, sušené ovoce a další, a velký výběr nápojů iontové, - čaje heřmánkové, žaludeční, zelené, černé. No zkrátka každému podle jeho chuti. Krátce před tím, než jsem absolvoval 1/2 maraton se na trati objevuje Keke a dělá mi na 10 km doprovod, ale to už cítím přicházející krizi. Keke mě povzbuzuje, že mi přinesl iPod s rockovými fláky - to se to poběží.běhl Nakonce mi ho tedy půjčuje, ale bohužel, no music, ani Keke neví čím to je. Keke má něco domluveného a tak mě s přáním ať se mi dobře běží opouští. No a na mě krize nastupuje totálně. Nohy bolí, energie dochází, hlásím svému měřiči, že si trochu odpočinu - žádný problém. Zamířím k šatnám a lehnu na chvilku na lavičku, bohužel se budím za 45 min. totálně ztuhlý a běžet se mi už absolutně nechce, takže závod končím a na kontě mám 36 km. Jsem spokojený a belhám se domů. No tak takhle jsem to pro začátek rozběhnul. No a příští týden nás čeká s Tučňákem a Kekem - štafeta 1/2 Ironman. To jsem zvědav jaké to bude. Takže už příští týden čekejte info, no možná mě Tučnák předběhne. Samozřejmě hodlám absolvovat nějaké triatlonky, takže huráá, léto je skoro tady. Přeji všem hodně štěstí.

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Historkou o tom, že jsi jdeš na chvíli odpočinout a vytuhneš jak homelles na lavičce, jsi se milý příteli zařadil mezi TOP10 lidí s výbornými příhodami! :-D
Na příští rok jsi mě dnešním líčením 6ti hodinovky dokonale naladil a půjdu také.
Díky
T.

3COP řekl(a)...

Jo spaní, to je moje.

PetrS řekl(a)...

Díky Ti za to, žes přišel, strašně moc Tvá podpora pro mě znamenala. I když jsi šel, tak ses usmíval. O tom to je.

3COP řekl(a)...

Mě to zkrátka nedá, vždyť je to takový pohodový, běžíš si lidi ti mávaj, občas si schrupneš, občas hodíš šavli. A ty nápisy na těch stromech ti prostě nedají než být v pohodě.

Vefis řekl(a)...

Pěkný rozeběh!! To by jsi nebyl Ty Lasky, aby jsi neměl nějakou veselou příhodu :-). Tak si užijte Iron.. Někdy se snad uvidíme na některém triatlonku.

papaaya řekl(a)...

Kdyz mi dnes Keke po telefonu vypravel o tve prihode se spanim na 6ti hodinovce, smal jsem se az me to bolelo (ona si ta sesita celist durazne rika, co ano a co ne). Jirko jsi neuveritelny pohodar a tesim se, az zas zacnu behat a dame nejaky ten bezecky vylet. Jsi proste borec :))

PetrS řekl(a)...

Dej sem ten náš mail, moc hezky jsi to napsal :)

3COP řekl(a)...

Tak tedy uveřejňuji mail, který jsem Wittymu napsal:
Ahoj Petře. Co blázníš, mě to sedlo. To víš, kde není naběháno, tam není kde brát. Já myslím, že na běhání máme stejný názor, člověk z toho musí mít radost a já z toho rozhodně radost mám. Naběhal jsem co jsem mohl a pak šel spokojený domů. Jinak to bylo fakt příjemný a to pětikilčo mě taky nezabije, byl tam super servis, pěkně nám to počítali, najíst nám dali, napít nám dali tak co. Já jsem to možná trošku podcenil páč jsem se celý měsíc válel a učil se, ale beru to jako formu tréninku. Takže jsem RÁD, že jsem tam byl a mohl to zažít. Ještě to nemám tak v hlavě, myslím to sebepřekonávání, ale co není může být. Děkuji ti. Určitě mi dej vědět až něco bude.

Ofelie řekl(a)...

Teď jsem viděla fotky od dao. Opravdu se na nich za běhu směješ. No a když si ještě přečtu, že ses najedl, prospal a pokecal s kamarádama - tomu ty říkáš závod??

Anonymní řekl(a)...

Jen pro upřesnění (pro Ofélii): Lasky se při běhu nesměje. On se vysmívá těm, co už nemůžou a to považuju krajně za nesportovní!!! ... vím o čem mluvím několik takových "úsměvů" bylo směřováno několikrát i ke mě.

Anonymní řekl(a)...

Jo, ještě mi tak došlo .. Lasky má vlastně obecně nesportovní chování, což dokazuje několik zážitků z minulosti. Ale ty "pustím" až jindy ..:-). Těšíš se "Jiříku"?