14.1.08

Rozjezd



Zdravím Vás. Už nějakou dobu je tu nový rok, takže opožděně, ale přece vše nejlepší do roku 2008. Momentálně mám velkou radost, protože se mi úspěšně podařilo ukončit další semestr ve škole, takže budu mít opět chvilku klid a taky víc času na sportování. Tedy ne, že bych nesportoval, ale jak jsem se dočetl i na jiném blogu, někdy je dobrý každý důvod, když je třeba omluvit proč nejít ven si zaběhat. Na běhání jsem nezanevřel a proto když jsem měl možnost si koupit nové botky za rozumnou cenu, šel jsem hned do toho a udělal si radost, protože dobrých běhacích bot není nikdy dost.



Navíc se udála další významná změna a měním místo svého dosavadního pracovního působiště z Prahy a to blíže ke svému domovu, do Chomutova. Uvidím co mě čeká, no snad to bude fajn a bude čas i na to běhání. Dobré je na tom to, že v Chomutově je bazén a to 50 m a hned vedle bazénu běžecký ovál, takže podmínky by tu byly, jen je využít. Navíc, když srovnám ceny bazénu v Praze a v Chomutově, tak v druhém případě to vychází ekonomicky daleko příznivěji. Bohužel tímto se vzdaluji svým běžeckým kamarádům Tučňákovi a Kekenátorovi.


S oběma jsem ukončil svoji éru osamělého běžce po jedné trase, poznal spoustu nových lidí, otevřel si obzory a hlavně jsou to oba fajn kluci do nepohody. Je pravda, že v poslední době jsme toho společně moc nenaběhali, ale ty společné zážitky a kilometry uběhnuté, naplavené i ujeté na kole už nám nikdo nevezme a budu na to rád vzpomínat. Ale doma v Kadani samozřejmě nebudu sám i zde se pohybuje značné množství běžců, viz. http://vefis.blogspot.com/ a není sám. Běžců je tam hromada pouze nejsou mediálně vidět, ale běhá jim to setsakramentsky dobře, což je ostatně vidět na příspěvcích Vefise, kde komentuje Zimní běžecký pohár, který se právě v Kadani odehrává. Že to má Vefis v nohách jsem pocítil na vlastní kůži, kdy mě vytáhl na rege běh a moc příjemně jsem se necítil. Budu do toho muset začít trošku víc bušit abych se do jara rozběhal. Mám v kalendáři zaznamenaných pár akcí, ale mým hlavním cílem jsou Otrokovice. Rád bych konečně zmáknul IM distanci i když po loňské půlce vím, že to bude hodně, hodně náročné, ale nakonec to je na tom to krásné. V rámci přípravy uvažuji o tom, že bych aspoň jednou v týdnu z Kadaně do Chomutova běhal a nahonil tak objemy, problém je, že většinu trasy budu muset zmáknout po silnici, což není rozhodně optimální. Napište mi jaké máte zkušenosti s běháním po silnici a zda při tom hodně blikáte a svítíte? Tak doufám, že to všechno pěkně půjde a ten Moraviaman klapne.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Jirko,

nech Ti to v novom roku behá....
Musím sa priznať, že mi tu v Prahe chýbaš viac ako som si myslel, ale o to viac sa teším na naše ďalšie spoločné akcie.

Keke

Anonymní řekl(a)...

Koukal jsem na mapu a opravdu to nebudeš mít s běháním z Kadaně do Chomutova jednoduché. Budeš běhat kolem Nechranic?

Když se rozhodnu běžet z práce domů já, mám to o dost jednodušší. Až na malé kousky vede mých 24km po cyklostezkách či turistických stezkách (ve městech po chodníku) a jen výjimečně po silnici. Snad proto jsem v otázce blikání a svícení dost nezodpovědný. Čelovku a blikačku beru až když opravdu není vidět.

Anonymní řekl(a)...

Koukal jsem na mapu a opravdu to nebudeš mít s běháním z Kadaně do Chomutova jednoduché. Budeš běhat kolem Nechranic?

Když se rozhodnu běžet z práce domů já, mám to o dost jednodušší. Většina trasy vede po cyklostezkách nebo turistických cestách (ve městě po chodníku) a jen opravdu výjimečně musím na silnici. Snad i proto jsem v otázce svícení a blikání dost nezodpovědný. Čelovku a blikačku beru jen když opravdu není vidět.

Vefis řekl(a)...

Zdravím Tě Lasky!!

Konečně mám v Kadani stejného blázna jaký jsem já a skvělého parťáka nejen na sport.

Brzy naženeš km a zase Ti nebudu stíhat.

Co se týče Tvého dotazu- jak být viděn na silnici při běhu. Já mám blikací pásy 2 (jeden na ruce a jeden nad lýtkem ) a ještě jsou reflexní. Někdy si beru i blikačku z kola. Je dobré být viděn a být Tebou, tak si najdu raději jinou trasu než po silnici č. 13, pak hodíme řeč.
Tak Ti přeji ať Ti to běhá, jezdí a plave...

Vl001 řekl(a)...

Těším se na setkání v Otrokovicích:-) Jen své úsilí nepřežeň, problémem při snaze zdolat IM obvykle nebývá nedostatek tréninku, ale naopak zbytečný nárůst. Dej si to do rozumné relace s letoškem...

Btw. po silnici běhávám, Kadaň-Chomutov si za tmy představit neumím nikudy, za světla možná po těch mini silničkách kolem Nechranic, ale to není žádný hezký výběh. Já bych prostě do Chomutova jezdil tak maximálně na kole a běhal jindy. Ale třeba znáš lepší trasy.

3COP řekl(a)...

->Keke: ty starý brachu, už nikdy nebude nic jako dřív, než jsem poznal Tučňáka a tebe
->Koyma:odhalil jsi mě, po té naší krušnohorské magistrále č. 13 bych si to rozhodně netroufnul, ani by mě to nelákalo
->Vendo: ty kluku jeden, bude to fajn
->vl001: chlape, ty máš sježděnou celou naší malou zemičku, ale rozhodně si inspirací pro mnoho lidí já obdivuju, že jsi v cizím městě a nedělá ti problém si zatrénovat, většina lidí, kdyby se utrhla, tak raději sedí někde v restauraci a jedí pizzu, kterou jim pozdě přinesli :-)), nebo v noci od někud dorazis a sednes na rotoped, je to skutecne motivujici

Vl001 řekl(a)...

No minulý týden jsem raději seděl v restauraci a jedl tu pizzu:-)

Chomutov, Kadaň jezdím vcelku nerad, z Brna je to špatná cesta. A to mně čeká příští týden asi Klášterec:-)

Anonymní řekl(a)...

a hele z prazaka se vyklubal krajan severocech :). Jen pro informaci, pulka je tezsi nez cely IM. Na pulce i ti nejvetsi zabari drou jako o zivot. A vydrzej to docela dlouho a vetsinou i rozumnyho strhnou. Celej je jina vec, z toho ma kazdej respekt a jede tak rozvazne, navic 3,8 ve vode hned od zacatku dostatecne unavi a roupy tak prejdou, cili se neboj a dojed do Otrokovic, rozhodne si to uzijes :)))). IM

Vl001 řekl(a)...

Bazén v Chomutově je docela pěkný, minulý týden vyzkoušeno:-) Jinak předseda má pravdu - 1/2IM je zbytečně náročná záležitost, není nad pohodového celého ironmana:-)

Anonymní řekl(a)...

Mxs g tlg w hot sex movies, porn. Ujj r, hqe iynkxu|zfd tdulygr h oz iz.