21.2.08

Podél Ohře a dál





Zdravím srdečně všechny čtenáře mého blogu. Vlivem zejména stěhování, pracovních peripetií jsem byl chvilku mimo připojení a jen zprostředkovaně jsem získával informace přes mého současného běhacího parťáka Vefiše. Ale od včerejšího dne jsem opět připojen a on-line, takže znova můžu brouzdat po vlnách internetu a hlavně číst všechny mé oblíbené blogy, stránky a reagovat na různé zajímavé příspěvky. Je zvláštní, že jsem si bez internetu připadal docela ztracený. Náramně mě potěšilo, když jsem si mohl přes webkamerku pokecat s Tučňákem a Kekenátorem, je to opravdu radost po čase opět vidět své přátele a sdílet s nimi své starosti a radosti. Ačkoli se vyrovnávám s novým pracovním prostředím a se zcela novou partou lidí, tak na sport a běhání jsem nezanevřel, ba právě naopak. Právě z toho sportování byl v poslední, dost hektické, době jediný záchytný bod na který jsem se velice těšil. Dost mi schází volný čas, který jsem měl, neboť jsem pracoval na směny, ale v už si pomalu začínám zvykat na klasickou každodenní pracovní osmihodinovou pracovní dobu. Zejména Vefiš mě dost burcuje svým nadšením, které přenáší i na mě. Protože jsme si chtěli užívat i podvečerní, no vlastně večerní běhání ve tmě, tak jsem neodolal a společně s ním objednal čelovou svítilnu, kterou už tak vychválil ve svém povedeném článku. Nutno poznamenat, že je to fakt paráda a noční běhání má skutečně své kouzlo, ne že bych to nepoznal už v Praze s Tučňákem, ale přeci jen se běhalo osvětleným pulsujícím velkoměstem. Tady v Kadani, začínáme u historického kláštera:










seběhneme do údolí k přehradě - Kadaňskému stupni a potom krásný běh po břehu řeky Ohře proti jejímu proudu směrem ke Klášterci nad Ohří. Na snímku dole je v levém dolním přehrada a nad údolím se tyčí klášter: http://www.hrady.cz/index.php?&OID=1171




Běžíme po zánovní cyklostezce kterou nechalo město vybudovat. Dost lidí se domnívá, že město udělalo chybu, že stezku neudělalo asfaltovou, neboť její povrch je tvořen jakousi směsí jemného čehosi, mezi pískem a šterkem. No na kolečkové brusle to není, ale na kole se na tom dá jet dobře a na běhání je to zcela ideální měkký povrch. To mají naše klouby rádi :-)) na stezce je vybudovano několik velice designově zdařilých mostků přes potůčky a velice pozitivní je že stezka povede až do obce Rašovice a to v nejbližší době. Nyní končí cca. 1 km před touto obcí, ale stavební práce již jsou v plném proudu. Od domu, vzhledem k tomu, že bydlím v blízkosti zmiňovaného kláštera, to mám na konec cyklostezky dle mapy na internetu cca. 3,5 km, takže to vychází na 7 km ale v nádherném prostředí a když chodím běhat 5 x týdně, tak to za ten měsíc nevypadá tak hrozně. Navíc je to skutečně nádherné prostředí a lahoda pro nohy. I když má někdy pramalou náladu jít běhat, tak výhled na řeku a představa ubíhající zeleně mě tak nějak naladí a jdu na to. Až bude cyklostezka prodloužena a do Rašovic, tak se dá absolvovat krásná trasa až do Klášterce nad Ohří s omezenou možností setkat se auty a navíc přes park v Kláštereckém zámku až do lázní v Klášterci. Tato trasa tam a zpět vychází na krásný půlmaratonek, což už zní opravdu nádherně. Dny se prodlužují, nálada se rapidně zlepšuje v práci se daří a tak není důvod, proč trénink dále nerozvíjet. Protože předpověd meteorologů zní slibně hodlám již příští týden provést prohlídku byciklu a na zkoušku absolvovat jízdu do práce což je 25 km tam a totéž zpátky. To se budou nádherně najíždět kilometry. Rozhodně mě v tomto může motivovat Devče, její tréninkové dávky jí dost závidím a hlavně tu vůli. V nejbližší době musím vzít foťák a trošku to tu multimediálně zdokumentovat a obohatit opět tento blog. Vizi IM stále mám a zatím jí neopouštím, ale příští měsíc se opět chystám do školy a jak se znám, tak mě opět přepadne stresing, ale ono to nějak půjde, ostatně jako vždy. Navíc mě profesor Fišebara (Vefiš) stále natahuje na skřipec se svým Krušnohorským maratonem, kterého se hodlám rozhodně zůčastnit, neboť je to otázkou stavovské cti. Snad tam nevykysám.


Ještě přidávám vzkaz pro Janičku: skutečně chodí běhat se mnou, ačkoli se to zdá být neuvěřitelné, je to tak. V případě jakýchkoli pochyb doporučuji jednoduché řešení, proběhni se s námi. No tak tím končím dnešní příspěvek, takže ať vám to sportuje.